07
مارس

تلفیق معماری سنتی و مدرن ایرانی

معماری یکی از هنرهای خارق العاده است که از همان ابتدای زندگی بشر وجود داشته است و سال های بعد با پیشرفت و تکامل انسان ها این هنر تغییرات زیادی داشت و سبک های مختلفی به وجود آمد. یکی از سبک های مهم و کابردی معماری تلفیق معماری سنتی و مدرن است.

کهن ترین سبک معماری به زمان انسان های اولیه و ساخت غارهای آن ها می رسد. در واقع معماری عضو جدا نشدنی زندگی انسان ها بوده است و از ابتدا تا اکنون دستخوش یک سری تغییرات شده است. در ادامه با سبک تلفیق معماری سنتی و مدرن بیشتر آشنا خواهیم شد.

سبک های مختلف معماری

قبل از پرداختن به موضوع اصلی تلفیق معماری سنتی و مدرن باید سبک های معماری را بشناسیم. سبک های معماری به دلیل شرایط مختلف فرهنگی، جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و …. تحولات زیادی داشته است. در ادامه به صورت خلاصه سبک ها را بررسی می کنیم.

سبک معماری کلاسیک

در مقاله معماری کلاسیک به صورت کامل این سبک معماری را بررسی کردیم. اما به صورت کلی اگر بخواهیم این سبک را معرفی کنیم؛ این سبک در سال های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. تقارن یکی از اصل های مهم است که در معماری کلاسیک اهمیت زیادی دارد.

سبک کلاسیک با توجه به سلیقه مشتری می تواند از مصالح ساده تری استفاده شود اما به طور کلی معمولا از سنگ های باشکوه ، سرستون های بلند در ورودی ساختمان، مجسمه های سنگی و کتیبه ها و…. در این سبک معماری استفاده می شود.

به طور مثال پروژه های زیر از نمونه پروژه های طراحی نمای کلاسیک  است که توسط گروه معماری سعیدیان طراحی شده است

گروه معماری سعیدیان
طراحی نما در مشهد
شرکت طراحی نما در مشهد

 

سبک معماری بیزانس

استفاده از گنبدهای زیاد از ویژگی های معماری بیزانس (روم شرقی) است که توجه به جزئیات و استفاده از تجملات نیز در این سبک مورد توجه و استفاده قرار می گیرد.

سبک معماری رومانسک

ستون های زخیم همراه با بدنه های گرد و دایره ای از ویژگی های این سبک به شمار می رود. معمولا در این سبک از تعداد کمی پنجره استفاده می شود.

سبک معماری گوتیک

نتیجه این سبک از معماری معمولا ساختمان هایی با نمای بلندتر و سبک تر می باشد. ستون های فرعی باریک، ستون های اصلی قوسی و مناره های مارپیچ از ویژگی معماری گوتیک است.

سبک معماری رنسانس

مدرن شده معماری کلاسیک را معماری رنسانس می گویند. ایم سبک معماری پیشرفته تر و زیباتر از سبک کلاسیک است.

سبک معماری نئو کلاسیک

این سبک معماری، تلفیق معماری سنتی و مدرن است. ساختمان های طراحی شده براساس این سبک شبیه معماری کلاسیک است با ظاهر و المان های مدرن تر. تاثیر معماری مدرن در این ساختمان ها به خوبی قابل مشاهده است.

سبک معماری آرت دکو

همانطور که از اسم این معماری مشخص است به معماری تزئینی معروف است که در آن المان های گران قیمت استفاده می شود که جذابیت طراحی های انجام شده با این سبک را بیشتر می کند.

سبک معماری مردن

معماری مدرن بر سادگی ، بدون تزئینات اضافی، استفاده از اشکال مربع و مستطیل تاکید دارد. با در واقع این سبک ماهینی مینیمالیستی دارد.

سبک معماری پست مدرن

در مقاله پست مدرن در معماری به صورت کامل این سبک را مورد بررسی قرار دادیم. این سبک معماری در واقع تلفیق معماری سنتی و مدرن است که به آن معماری پسانوگرا نیز می گویند.

سعی کردیم به طور خلاصه سبک های معماری مطرح در جهان را بررسی کنیم که بیشتر شناخته شده اند و در طراحی ها کاربرد دارند.

 

در مورد تلفیق معماری سنتی و مدرن چه می دانید؟

این سبک معماری که با عنوان سبک معماری پست مدرن شناخته می شود در دهه 60 میلادی ظهور کرد. پس از مطرح شدن این سبک معماری انتقاداتی به سبک معماری مدرن و تفکرات پیرامون آن وارد شد.

تلفیق معماری سنتی و مدرن بر نوع طراحی آزاد اندیشی با تمرکز بر محیط اطراف تاکید دارد. طراحی در این سبک معماری با نگاهی به گذشته و فرهنگ، تاریخ، اقلیم موجود از مصالح مناسب و موجود انجام می شود.

در تلفیق معماری سنتی و مدرن یا همان پست مدرن ، خلاقیت در طراحی اهمیت زیادی دارد و قوانین سخت و محکم معماری مدرن که تاکید بر سادگی، اشکال ساده، انتزاع و …. داشت را ندارد.

در معماری پست مدرن تلفیق عناصر مختلف معماری، صنایع دستی، کلاسیک گرایی، نئوکلاسیسیسم ، صنایع دستی و سبک های دیگر معماری به دنبال خلق آثاری هستند که هم تاریخ و هویت را پدیدار کنند هم جذابیت بصری زیبایی داشته باشد

ویژگی های سبک تلفیق معماری سنتی و کلاسیک

  • استفاده از شکل های ساده هندسی، مکعب، هرم و استوانه
  • استفاده از خطوط منحنی و بدون زاویه
  • نگاهی به گذشته و تاریخ و استفاده از مصالح مدرن
  • استفاده از فرم های ارگانیک ، قابل درک و قابل شناخت
  • تلفیق طراحی با ویژگی های بومی و محلی

برای اطلاعات بیشتر در مورد تلفیق سبک معماری سنتی و مدرن می توانید مقاله معماری پست مدرن را مطالعه کنید.