ضوابط طراحی نما در مشهد
16
فوریه

ضوابط طراحی نما در مشهد

در مطالب پیشین به طراحی نما در مشهد و شرکت های طراحی نما پرداختیم. در ادامه این مطلب سعی داریم به قوانین و ضوابط طراحی نما در مشهد بپردازیم.

هرچند که اصول طراحی نما به طور کلی در کشور در استانداردهای کلی یکسان است اما در هر شهری ممکن است در برخی از قوانین با هم متفاوت باشند.

پیش از بررسی از ضوابط طراحی نما در مشهد انواع طراحی نما را با هم مرور می کنیم

گروه معماری سعیدیان
گروه معماری سعیدیان
گروه معماری سعیدیان

انواع طراحی نما ساختمان

هر ساختمان با توجه کاربری که دارد نمای متفاوتی می تواند داشته باشد. مواردی که در مقاله شرکت طراحی نما در مشهد به آن ها پرداختیم باید در تمام ساختمان ها اعم از مسکونی، تجاری ، اداری و…. باید به ان ها توجه شود.

نمای هر ساختمان طراحی ویژه ی مختص به خود را می طلبد. برای  آشنایی با انواع طراحی نما ساختمان ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

طراحی نمای شهری: نما های شهری با توجه به نوع ساختمانی که قرار است ساخته شود باید طراحی باسلیقه و هوشمندانه ای در نظر گرفته شود.به طور مثال استفاده کردن از نماهای کلاسیک در آسمان خراش ها یا ساختمان های بسیار بلند کاری اشتباه است.

طراحی نمای برج: یکی از مهم ترین مواردی که باید در طراحی نمای برج ها در نظر گرفت این است که طراحی باید به گونه ای باشد که در مدت زمان طولانی چشم را خسته نکند و به نحوی متفاوت و زیبا طراحی شود.

یکی از ضوابط طراحی نما در مشهد برای نمای برج این است که طراحی آن نباید به گونه ای باشد که باعث آلودگی بصری در شهر شود.

طراحی نمای ویلا و ساختمان های ویلایی: در طراحی نمای ساختمان های ویلایی باید زیبایی و استحکام را مورد توجه قرار داد. این ساختمان باید به گونه ای طراحی شود که در شرایط اقلیمی از زیبایی آن کاسته نشود. معمولا نمای طراحی شده در ساختمان های ویلایی به گونه  ای است که کاربری ساختمان را نشان می دهد.

استفاده از سبک های کلاسیک، مدرن ، سنتی ایرانی یا تلفیقی از ان ها با توجه به بودجه و سلیقه کارفرما می تواند از معیارهای طراحی نمای ساختمان های ویلایی باشد. معمولا نمای بیرونی ساختمان های ویلایی می تواند سبک طراحی داخلی را نشان دهد.

طراحی نمای ساختمان 3 تا 5 طبقه: در طراحی نمای این ساختمان ها باید جنبه های زیبایی شناختی در کنار نمای قابل رویت از خیابان توجه شود. در طراحی نمای این گونه ساختمان ها می توان از متریال هایی مانند سنگ، گرانیت ، آجر، سیمان، کامپوزیت و …. استفاده کرد.

همگونی نمای ساختمان ها با بافت شهری و بودجه کارفرما یکی از موارد مهمی است که باید در طراحی به آن دقت شود.

طراحی کلاسیک نمای ساختمان
معماری کلاسیک
گروه معماری سعیدیان

ضوابط طراحی نما در مشهد توسط کمیسیون طراحی شهری:

  • در طراحی نما عملکرد ساختمان(مسکونی، اداری و …) مد نظر قرار گیرد.استفاده از کامپوزیت برای نماهای مسکونی توصیه نمی شود.
  • در طراحی نما ترجیحا حداکثر از 2 نوع مصالح با رنگ غالب روشن و ملایم (سفید، کرم، شیری) استفاده شود. و همچنین استفاده از رنگ های نامتعارف و تند در نمای ساختمان توصیه نمی شود.
  • مصالح استفاده شده در نما از جنس و کیفیت با دوام و مرغوب انتخاب شود.
  • برای اجرای سنگ ها در نما از اسکوپ استفاده گردد و در صورت استفاده از آجر در نما، از بندکشی استفاده شود.
  • در نمای ساختمان و جایی که با انسان در ارتباط است ،از مصالحی که عکس العمل منفی در انسان ایجاد می کند مانند فلز و اجسام برنده یا شکننده پرهیز شود.
  • حتی المقدور از شیشه ساده وبرای کاهش آلودگی صوتی از پنجره دوجداره استفاده شود.
  • استفاده از پنجره یکسره جهت باکس راه پله ممنوع است.
  • قاب پنجره و اجزای نما در صورت همرنگ بودن با نمای اصلی مجاز می باشد.
  • فضای ورودی ساختمان تعریف شده و دعوت کننده باشد و با عقب رفتگی در پلان طراحی شود.
  • در طراحی نما به تناسب و توازن خطوط ریتم افقی و عمودی غالب توجه شود.

ضوابط طراحی نما در مشهد بیشتر برای ساختمان هایی که در سطح شهر ساخته می شودند کاربرد دارد . این ضوابط توسط کمیته نظارت بر نما در مشهد بررسی می شود.

از آنجایی که نمای ساختمان در نمای شهر موثر است یکی از وظایف کمیته نظارت بر نما نظارت بر نمای طراحی شده ساختمان ها است.

برای کنترل نماهای شهری و داشتن شهری زیبا تمام ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری ، مراکز درمانی ، رفاهی ، آمورشی، مذهبی و…. باید از این ضوابط طراحی نما در مشهد تبعیت کنند

در ادامه چندین لینک از شهرسازی شهرداری مشهد برای شما قرار می دهیم که می توانید جزئیات را با شرح بیشتری مطالعه نمایید.

اخذ تائیدیه کمیته نما
اجرای نمای جانبی
 جزوه ضوابط و مقررات شهرسازی ویرایش مرداد 1397