پلان پارکینگ مسکونی
14
نوامبر

پلان پارکینگ مسکونی

پلان پارکینگ مسکونی با سایر ساختمان ها متفاوت است. اصول طراحی پارکینگ در تمامی موارد یکسان است اما براساس ضوابط شهرداری برای هر ساختمان با متراژ و زیربنای مشخص، طراحی پلان پارکینگ و اجرای آن متفاوت است.

ساختمان های مسکونی براساس پلان کلی ساختمان، می توانند پارکینگ با رمپ، طراحی پارکینگ در حیاط یا همکف ساختمان داشته باشند. در ادامه این مقاله بیشتر به این موضوع می پردازیم.

پلان پارکینگ مسکونی

در ساختمان های مسکونی چند طبقه، پارکینگ یکی از مهم ترین اجزا و فضاهای ساختمان به شمار می رود. با توجه به اهمیت ساختمان های چند طبقه، شهرداری برای تایید پارکینگ ساختمان های مسکونی، قواعد خاصی را دارد که برای گرفتن تاییدیه شهرداری باید آن ها را در طراحی و اجرا لحاظ کنید.

طراحی پارکینگ ساختمان مسکونی و مهم تر از آن طراحی پلان پارکینگ مسکونی باید توسط افراد با تجربه و حرفه ای انجام شود که اطلاعات کافی از اصول طراحی پلان و استانداردهای شهرداری دارند. همکاران ما در گروه معماری سعیدیان با بیش از دو دهه سابقه در ساخت ساختمان های مسکونی به شما در طراحی بهترین پلان کمک خواهند کرد.

در صورتیکه نیاز به مشاوره و بازدید رایگان از محل پروژه دارید، می توانید با طراحان و کارشناسان ما در ارتباط باشید. برای تماس با ما از راه های ارتباطی زیر اقدام کنید.

راه های ارتباطی با ما:

05138467497

شماره واتس اپ:
09157111473
09330141916

طراحی پلان پارکینگ مسکونی

ضوابط شهرداری در طراحی پارکینگ مسکونی

  • پیش بینی درب ورودی پارکینگ از داخل پخ تقاطع دو گذر ممنوع است.
  • حداقل عرض درب ورودی مورد تایید برای پارکینگ هایی با تعداد کمتر از ۲۵ واحد ۳ متر می باشد. اما در ساختمان هایی که سال ساخت قدیمی تری دارند و به جهت ایجاد تسهیلات تامین پارکینگ تا ۶۰/۲ متر نیز پذیرفته ایم.
  • در پلان پارکینگ مسکونی نقشه شهرداری حداقل عرض درب ورودی پارکینگ های بیش از ۲۵ واحد یا مساحت ۱۰۰۰ متر مربع که دارای یک رمپ ورودی هستند ۵ متر قابل قبول است.
  • حداقل عرض مفید شیب رمپ دسترسی اتومبیل به پارکینگ در پارکینگ های کمتر از ۲۵ واحد حداقل ۳.۵ متر. در پارکینگ های بیش از ۲۵ واحد، ۵ متر است مگر اینکه دو راه ورود و خروج هر یک به عرض ۳.۵ متر پیش بینی شود.
  • در نقشه شهرداری از هر گذر ماشین رو فقط یک در ورودی پارکینگ مجاز است. بجز در زمین های با بر بیش از ۲۰ متر که دو درب بلامانع است.
  • برای املاک دارای چند بر از هر گذر ماشین رو یک راه مجاز است ولی در صورتیکه از یک گذر قصد تامین پارکینگ داشته باشد گذر کم ترددتر (کم عرض تر) را پیشنهاد می کنیم.
  • حداقل ارتفاع ورودی پارکینگ معمولی جهت عدم سرگیری ۱.۸۰ متر باشد.
  • درطراحی پلان پارکینگ مسکونی معماری حداکثر ارتفاع پارکینگ در پیلوت ۲.۴ متر و در زیرزمین ۲.۶۰ متر می باشد.
  • در نقشه شهرداری حداکثر درصد شیب رمپ جهت تردد اتومبیل، ۱۵% می باشد. 

موارد عدم تایید شهرداری برای پارکینگ

در برخی از موارد، ساختمان با توجه به ویژگی هایی که در طراحی پلان پارکینگ مسکونی یا سایر مسائل ممکن است داشته باشد، شهرداری پارکینگ آن را تایید نمی کند. در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم:

  • اگر در ورودی یک ملک و یا در مسیر احداث پارکینگ آن درختان کهنسال و ارزشمندی وجود داشته باشد، امکان تامین پارکینگ وجود نخواهد داشت.
  • اگر ملک در منطقه ای واقع شود که دارای شیب تند پلکانی باشد و تنها دارای یک بر باشد.
  • در ملک هایی که در همکف یا پیلوت و طبقات امکان احداث پارکینگ وجود ندارد و بر آنها کمتر از ۳ متر می باشد.
  • ملک هایی که در بر گذرهای سریع السیر (اتوبانها و بزرگراه ها) ۴۵ متری قرار گرفته اند. از هیچ گذر دیگری دسترسی ندارند امکان احداث پارکینگ را نخواهند داشت.
  • اگر ملک در گذری قرار گرفته باشد که عرض آن گذر کمتر از ۶ متر باشد امکان تعبیه پارکینگ برای ملک نیست.
  • اگر ملک در فاصله یکصد متری تقاطع خیابان های ۲۰ متری و بالاتر قرار گرفته باشد.
پارکینگ مسکونی پلان

پلان پارکینگ مسکونی با رمپ

در برخی از ساختمان های مسکونی به دلیل متراژ و زیربنای ساختمان، استانداردها و مجوزهای شهرداری و… پارکینگ با رمپ ساخته می شود. در طراحی پلان پارکینگ مسکونی با رمپ باید طراح و معمار ساختمان شما اشراف کامل بر جزئیات و استانداردهای شهرداری داشته باشد.

برای ساختمان هایی که طبقه همکف فضای کافی برای پارکینگ نداشته باشد یا در طبقه همکف بخشی را به طبقه پیلوت اختصاص داده اند، و بخشی از پارکینگ را اشغال کرده است، پارکینگ با رمپ گزینه مناسبی می باشد. برای اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در تماس باشید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.

طراحی پلان پارکینگ

پس از اینکه ملک شما از شهرداری تاییدیه تامین پارکینگ را داشته باشد، شما باید برای پلان های مربوط اقدام کنید. ساختمان های مسکونی براساس نوع ساختمان، متراژ زیر بنا و تعداد واحدهای آن باید پارکینگ را طراحی کنید.

پس از تایید پلان، طراحی و اجرای آن شهرداری برای تایید پارکینگ، حضورا پس از بررسی های لازم آن را تایید می کند. پس بهتر است از ابتدای کار با افراد خبره و حرفه ای مشورت کنید.