مراحل ساخت ساختمان بتنی
14
مارس

مراحل ساخت ساختمان بتنی

ساختمان های بتنی سازه هایی محکم و با قدرت تحمل بالایی هستند. این سازه ها مزایای زیادی دارند و استفاده از آن ها در ساخت و ساز کشور در حال افزایش است. مراحل ساخت ساختمان بتنی را در ادامه این مقاله با هم مرور می کنیم. سازه های بتنی که از اصول ساختمان های بتنی محسوب می شوند از مهم ترین اجزا این ساختمان ها به شمار می روند.

مراحل ساخت ساختمان بتنی

برای اجرای هر ساختمانی چه بتنی باشد چه فلزی باید مراحل ساخت ساختمان را با اصول روز و براساس استانداردهای تعیین شده پیش برد. شهرداری و نظام مهندسی ضوابط مشخصی را برای ساخت قانونی ساختمان در نظر می گیرند که برای گرفتن پایان کار ساختمان شما موظف می باشید که این موارد را رعایت کنید.

ما در گروه معماری سعیدیان ساختمان های بتنی و فلزی زیادی را به مرحله اجرا و بهره وری رسانده ایم. انتخاب نوع سازه برای ساختمان براساس فاکتورهای متفاوتی انجام می شود که پس از جلسه مشاوره با کارفرما وبررسی نوع زمین و کاربری آن مشخص می شود. برای اطلاعات بیشتر از راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.

راه های ارتباطی با ما:

05138467497

شماره واتس اپ:
09157111473
09330141916

چرا استفاده از سازه های بتنی در حال افزایش است؟

سازه های بتنی به دلایل زیر مورد توجه مهندسین ساخت و ساز قرار گرفته است؛

  • ساختمان بتنی در برابر حرارت مقاومت بالایی دارد
  • سازه های بتنی برای طراحی و ساخت انعطاف پذیری زیادی دارد
  • هزینه استفاده از سازه های بتنی نسبت به سایر سازه ها مقرون به صرفه و ارزان تر است
  • این سازه ها از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار هستند
گروه معماری سعیدیان

مزیت های استفاده از سازه ها و ساختمان های بتنی

برای ساخت ساختمان ها شما می توانید از سازه های فولادی نیز استفاده کنید، اما سازه های بتنی نسبت به سازه های فولادی تخصص و مهارت کمتری نیاز دارد و همانطور که گفتیم هزینه این سازه ها کمتر است.

مقاومت سازه های بتنی در برابر آتش سوزی بیشتر است و برای نگهداری و تعمیر این سازه ها نسبت به سازه های فولادی هزینه کمتری صرف می شود.

به دلیل انعطاف بالای این سازه ها ، می توان آن ها را به هر شکل دلخواهی فرم داد و در ساختمان ها با نما و کاربرد مختلف از آن ها استفاده کرد.

از مهم ترین مزیت های سازه های بتنی ، در دسترس بودن مصالخ مورد استفاده در ساخت آن هاست. همین موضوع باعث افزایش استفاده این سازه ها شده است.

معایب استفاده از سازه های بتنی در ساختمان سازی

همانطور که می دانید در کنار هر مزیتی یک سری معایب نیز وجود دارد. چند مورد از معایب استفاده از سازه های بتنی را نیز مورد بررسی قرار می دهیم؛

زمان اجرای سازه بتنی در مقایسه با سازه فولادی بیشتر است.

سازه های بتنی، معمولا بسیار سنگین هستند و وزن بالایی دارند و یکی از مشکلات ساختمان های بلند فولادی هنگام زلزله می باشد.

سازه های بتنی نسبت به سازه  های فولادی مقاومت کششی کمتری دارد.

در ساخت سازه های بتنی مصالح بیشتری استفاده می شود یا به اصطلاح هدر رفت مصالح در این سازه ها بیشتر است.

گام های ساخت ساختمان بتنی

مراحل ساخت ساختمان بتنی را می توان به شرح زیر خلاصه و بررسی کرد:

مراحل اجرایی اولیه

همانطور که در مقاله ساخت و ساز ساختمان بررسی کردیم پیش از شروع ساختمان سازی باید مجوزهای لازم از مراجع مربوطه را اخذ کنید، خصوصیات زمین را برای براوردهای طراحی شناسایی کنید و محل را برای استقرار عوامل اجرایی و شروع به کار آماده کنید.

مراحل ساخت ساختمان بتنی

تخریب محل ساخت

این مرحله در صورتی اجرا می شود که در زمین مورد نظر ساختمان یا سازه ای بنا باشد و برای ساخت مجدد نیاز به تخریب و از بین بردن ساختمان قبلی باشد. در این مرحله تمام نکات امنیتی تخریب کردن باید رعایت شود.

مرحله گود برداری

عموما گود برداری ساختمان باهدف دستیابی به مقاومت مناسب و حفاظت از پی در برابر آسیب های وارده انجام می شود.

مرحله گودبرداری به وسیله ماشین آلات گود برداری مخصوص انجام می شود. این مرحله هم برای ساختمان های بتنی و فلزی باید انجام شود. قبل از گودبرداری باید خاک برداری انجام شود که با لایه سطحی خاک مرتبط است.

مراحل ساخت ساختمان بتنی

در صورتی که در برخی سازه های بتنی خاکبرداری کافی نباشد، عملیات گود برداری انجام می شود و زمین در عمق بیش از 2 متر گود می شود. گود برداری حساس تر و مهم از خاک برداری است و باید با دقت بیشتری انجام شود.

اجرای بتن مگر

در سازه های بتنی اولین مرحله پی سازی ، بتن مگر که به آن بتن لاغر نیز می گویند انجام می شود. میزان سیمانی که در بتن مگر استفاده می شود بین 100 تا 150 کیلوگرم بر متر مربع است.

بتن مگر برای جلوگیری از تماس مستقیم بتن اصلی فوندانسیون با خاک ونفوذ شیره بتن به خاک و همچنین برای رگلاژ کف فوندانسیون و ایجاد یک سطح صاف برای ادامه پی سازی ، انجام می شود.

پیاده سازی نقشه ساختمان

انتقال نقشه ساختمان در گروه معماری و ساخت و ساز از کاغذ بر رو ی زمین با مشخص کردن محل دقیق پی ها و ستون ها وابعاد آن پیاده سازی نقشه ساختمان است. در این مرحله با نظارت مهندسین و اجرای کارگران انجام می شود. دقت در پیاده سازی اصولی یکی از نکات مهم این مرحله می باشد.

آرماتور بندی فوندانسیون

در این مرحله تیم آرماتور بند میلگردها را به وسیله دستگاه برش مکانیکی برش می دهند و در محل پروژه بر اساس نقشه ای که طراحی شده است آماده می کنند.

این آرماتورها باید به نحوی محکم کنار هم قرار بگیرند و بسته شوند که در هنگام بتن ریزی از جای خود تکان نخورند و فاصله مناسبی داشته باشند بطوریکه بزرگترین دانه بتن نیز از بین آن ها به راحتی عبور کند.

قالب بندی فوندانسیون

این مرحله باید به صورت کامل انجام شود و از تماس بتن و خاک به هنگام بتن ریزی جلوگیری کند. از انواع قالب های چوبی، فلزی و….برای قالب بندی می توان استفاده کرد که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند.

مراحل ساخت ساختمان بتنی

بتن ریزی فوندانسیون

بتن ریزی توسط میکسر انجام می شود و به وسیله پمپ تخلیه می شود. در زمان بتن ریزی از دستگاه ویبراتور برای متراکم کردن بتن استفاده می شود که بتن به صورت کامل در قالب پخش شود.

بعد از بتن ریزی حدود 5 الی 6 ساعت باید به بتن آب داد و اگر این کار انجام نشود باعث سوختن بتن می شود.

اجرای ستون ها

اجرای ستون ها در ساختمان بتنی یکی از مراحل مهم است. ستون ها در سازه های بتنی انواع مختلفی دارند . پس از اجرای کامل فوندانسیون و خشک شدن بتن در بازه زمانی مشخص باید  ستون ها را اجرا کرد که اجرای ستون در سازه های بتنی شامل مراحل زیر می شود:

  • آماده سازی ریشه‌ها
  • آرماتوربندی ستون
  • قالب‌بندی ستون
  • بتن‌ریزی
  • تراکم بتن
  • قالب برداری
  • عمل‌آوری بتن

اجرای تیر در سازه های بتنی

تیرهای ساختمان مانند ستون ها از اجزای اصلی ساختمان است. دو مورد از اصلی ترین انواع تیرها در ساختمان های بتنی شاه تیر و نعل درگاه است. برای اجرای تیر های ساختمان های بتنی باید مراحل زیر را طی کرد:

  • قالب‌بندی کف تیر
  • آرماتوربندی
  • قالب‌بندی
  • بتن‌ریزی
  • تراکم
  • قالب برداری

مرحله اجرای سقف

کم کم به پایان مراحل ساخت ساختمان بتنی نزدیک می شویم. سقف ها امروزه از تنوع بالایی برخودار هستند و انتخاب هر کدام از آن ها بستگی به سلیقه و بودجه کارفرما دارد. سقف تیرچه و بلوک ، سقف وافل ، سقف کوبیاکس ، سقف یوبوت ، سقف هالوکور و … از انواع سقف هایی است که می توان به آن ها اشاره کرد.

مرحله اجرای پله

اجرای پله از اخرین مراحل اجرای سازه های بتنی است که می تواند همزمان با اجرای سقف انجام شود. برای اجرای پله ها نیز باید مراحلی مانند آرماتور بندی، قالب بندی و بتن ریزی انجام شود.

مراحلی را که بررسی کردیم در ساخت ساختمان های بتنی انجام می شود. مراحل سفت کاری و نازک کاری که پس از این مراحل باید انجام شود در همه ساختمان ها انجام می شود.

نبشی کشی و اجرای دیوارهای ساختمان، آماده سازی محل آسانسور،شیب بندی پشت بام، اجرای نمای ساختمان ، تاسیسات ساختمان، سفیدکاری، کف سازی،نصب کابینت ها از سایر مراحلی است که در تکیمل ساختمان باید انجام شود.

هزینه ساخت ساختمان بتنی

با توجه به بازار نابسامان و اقتصاد با پایه های لرزان کشور صنعت ساختمان سازی مانند هر صنعت دیگری دستخوش مشکلات خرید مصالح با قیمت های بالا و فروش سخت ساختمان است. قیمت های ساختمان رو به افزایش است و قدرت خرید مردم رو به کاهش.

اما یکی از مهم ترین عواملی که در ساختمان سازی تاثیر بسزایی دارد برآورد هزینه های ساخت است. با برآورد هزینه ها می توان یک قیمت نسبی از هزینه ها داشت تا بتوان بهتر برای خرید مصالح و سایر هزینه ها تصمیم گیری کرد.

برای بررسی هزینه ساختمان های بتنی عوامل متعددی می تواند تاثیر گذار باشد که به همین خاطر نمی توان قیمت و نرخ ثابتی برای آن در نظر گرفت و نوسانات قیمت مصالح و دستمزد ها به شدت در هزینه های ساخت تاثیر گذار است.

اسکلت ساختمان هم می تواند فلزی باشد هم بتنی که نظر کارفرما،مهندس سازه ساختمان، نوع ساختمان ، منطقه ای که ساختمان در آن احداث می شود و…. می تواند در انتخاب نوع اسکلت تاثیر گذار باشد.

توصیه ما به شما این است پیش از هر اقدامی با فرد متخصص و کارشناس در این زمینه مشورت کنید و سپس برای ساخت اقدام کنید.

گروه معماری سعیدیان

ما در گروه معماری سعیدیان با بیش از 20 سال سابقه حرفه ای در حوزه طراحی ، نظارت و اجرا از تیم های برجسته و شناخته شده معماری در شهر مشهد هستیم.

تیم متخصص اجرایی

شامل بیش از 800 نفر از مجموعه بهترین پیمانکاران و متخصصین از شروع کار ( سفت کاری) تا پایان کار (نازک کاری) و تحویل پروژه می باشد.

تیم مهندسی شرکت

شامل نقشه برداری – طراحی پلان– طراحی 3DMax – طراحی داخلی طراح نما ( سنتی – مدرن – ترکیبی و…) – دکوراسیون و چیدمان داخلی است.

تیم متخصـص اداری و فنی

شامل تهیه کلیه نقشه های شهرداری و اجرایی – انجام کلیه اموراداری اعم از اخذ پروانه، دریافت تأییدیه سازمان نظام مهندسی تا پایان کار بهره برداری پروژه می باشد.

تیم متخصص دکوراسیون داخلی

این گروه معماری دارای مجرب ترین و کارآمدترین تیم اجرای دکوراسیون و طراحی داخلی بوده و دارای رزومه موفق و منحصربفرد، در خلق محیطی زیبا – آرام و دلنشین می باشد.

برای اطلاعات بیشتر و تماس با همکاران، مشاوران و طراحان گروه معماری سعیدیان می توانید با شماره تماس 05138467497 در تماس باشید. همچنین نمونه کارها و مراحل اجرایی پروژه ها را می توانید در پیج اینستاگرام به نشانی saeedian_architecture_group مشاهده نمایید.