طراحی مهد کودک
22
ژوئن

طراحی مهد کودک در مشهد

طراحی مهد کودک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ زیرا مهدکودک مکانی مناسب برای نگهداری کودکان و رشد و شکل گیری احساسات و خلاقیت های آن هاست.

در دنیای پیشرفته امروز که توجه بسیاری به طراحی دکوراسیون داخلی مکان های مختلف می شود، مهد کودک ها نیز از این امر مستثنی نبوده و زمان و هزینه های بسیاری صرف دکوراسیون داخلی آن ها می گردد.

طراحی مهد کودک

از همان ابتدا که پلان طراحی می شود، طراحی داخلی و خارجی آن مد نظر قرار می گیرد، بنابراین یک طراح و دیزاینر مهد کودک به خوبی می داند از چه طرح ها، رنگ ها، بافت ها و الگوهایی در طراحی دکوراسیون مهد کودک استفاده کند.

طراحی مهد کودک مدرن تنها از عهده افراد با تجربه و آشنا به اصول طراحی داخلی بر می آید، از این رو اگر صاحب مهد کودک هستید یا قصد دارید یک مهد جدید راه اندازی کنید بهتر است دکوراسیون آن را به یک طراح ماهر بسپارید. می توانید برای ثبت طراحی خود با همکاران ما در گروه معماری سعیدیان در تماس باشید.

راه های ارتباطی با ما:

05138467497

شماره واتس اپ:
09157111473

آشنایی با اصول روانشناسی کودک و تاثیر رنگ ها بر روحیه و عملکرد او از جمله ملزوماتی است که حتماً باید در انتخاب طراح مورد نظر به آن توجه کنید.

اهداف طراحی مهد کودک

در ابتدا باید هدف از طراحی هر فضا مشخص باشد. کودکان برای ساعاتی در روز به مهد کودک آورده می شوند. گاهی به دلیل شاغل بودن پدر و مادر این ساعات طولانی می شود. برخی مواقع والدین فرزندان آنها را برای تفریح چند ساعتی به مهد کودک می آورند. گاهی برای بروز خلاقیت در کودک و شناخت مهارت ها و اجتماع به مهد کودک آورده می شوند. پس برای هر یک از این اهداف می بایست فضا طراحی شود.

یک معمار ابتدا اهداف طراحی از دید خود و کارفرما را بر روی کاغذ می آورد تا بتواند با بررسی آنها فضاهای مناسبی در طراحی خود ایجاد نماید. به طور خلاصه برخی از اهداف طراحی مهد کودک را بیان می کنیم:

  • بروز خلاقیت در کودکان
  • استعداد یابی کودکان
  • یادگیری بازی ها و مهارت ها
  • آشنایی با اجتماع
  • بازی و تفریح
  • دوست یابی و برقراری ارتباط
طراحی نمای مهد کودک

بخش های ساختمان مهد کودک

اگر قصد دارید یک مهد کودک زیبا و مدرن طراحی کنید، باید بدانید که ساختمان شما باید دارای چه بخش ها با چه ویژگی هایی باشد؟

کلاس های گروهی

هر کودک نیازمند 5.1 متر مربع در کلاس‌های گروهی است. بنابراین اگر کلاس شما حدود 25 تا 30 دانش آموز دارد، باید حدود 70 متر مربع مساحت نیاز دارید.

کلاس های عادی

علاوه بر کلاس های گروهی شما نیاز به اتاق هایی برای کلاس های عادی دارید. هر گروه سنی نیاز به یک کلاس عادی دارد. کلاس ها را می توانید با پارتیشن وال از یکدیگر جدا کنید. دیوارها باید عایق صوتی و ضربه داشته باشند و بهتر است در جنوب یا غرب ساختمان واقع شوند.

اتاق استراحت کارکنان

در طراحی مهد کودک جدید و مدرن نیاز به یک اتاق برای استراحت کارکنان خود دارید. همچنین یک اتاق برای سرایدار نیز لازم است.

آشپزخانه

اشپرخانه از دیگر بخش‌های مهم یک مهد کودک مدرن است. مساحت آن باید بر اساس تعداد کودکان باشد تا کودکان در ان احساس راحتی داشته باشند. انواع وسایل غذاخوری و حداقل یک یخچال بزرگ نیز باید در آشپرخانه باشد.

راهرو و ورودی

بهتر است در مهد کودک مدرن خود، یک فضا برای تحویل دادن و تحویل گرفتن کودکان داشته باشید. راهروها نباید خیلی طولانی و خسته کننده باشند.

سرویس بهداشتی کودکان

از دیگر بخش ‌های ضروری در ساختمان مهد کودک، سرویس بهداشتی است. سرویس ها باید دارای نور و تهویه مناسب باشند. حداکثر ارتفاع دست شویی از کف زمین 60 سانتی متر است. وجود یک دوش برای موارد ضروری الزامی است.

محوطه بازی

برای بازی کودکان باید یک محوطه جداگانه در نظر گرفته شود. محوطه بازی در فضای باز باید دارای فضای سبز باشد. باید سایه به اندازه کافی وجود داشته باشد. می توانید از زمین های ماسه ای با ارتفاع 25 تا 30 سانتی متر استفاده کنید.

طراحی داخلی مهد کودک

استانداردها و اصول طراحی مهد

اگر تا کنون چند کتاب معماری و احتمالاً نویفرت را ورق زده باشید، استانداردهایی برای طراحی ساختمان‌هایی مانند مهد را در آنها مشاهده نموده‌اید. اطلاعات و استانداردهایی مانند پنجره‌های نورگیر، محل قرار گیری درب‌ها، اندازه فضاها، نحوه جانمایی فضاها، اندازه درب‌ها، ارتفاع سقف و مواردی از این دست که هر طراحی با چند خط مطالعه آنها را از بر شده است.

البته همه این نکات و استانداردها مهم هستند اما اصول طراحی مهد کودک فقط همین‌ها نخواهد بود. بسیاری از اصول و المان‌های لازم برای طراحی مهد کودک را حتی در بهترین منابع طراحی معماری نیز پیدا نمی‌کنید. تجربه، تخصص و البته شناخت نسبت به بچه‌ها می‌تواند از لازمه‌های پیاده‌سازی استانداردهای طراحی مهد کودک باشد.

اما برای اینکه بخش استانداردها و اصول طراحی مهد کودک را خالی نگذاشته باشیم، مرور چند نکته مهم ضرورت خواهد داشت:

  • در درجه اول باید تمام فضاهای لازم برای مهد کودک را فهرست کنید. این فضاها باید اولویت‌بندی شده و بنا بر فضای در دسترس سعی کنید تا بیشترین تعداد از آنها را در طراحی داخلی خود لحاظ نمایید.
  • برای هر فضایی مطابق با اصول معماری اندازه لازم را در نظر بگیرید. البته دقت کنید که مهد کودک یک محیط گروهی است و فضاهای تعریف شده نیز باید گنجایش گروهی داشته باشند.
  • استفاده از رنگ‌های شاد و متناسب با روحیه کودکان از مهم‌ترین نکات و استانداردها در طراحی داخلی مهد کودک است که احتمالاً در هیچ کتابی نمی‌توانید آن را پیدا کنید.
  • ایمنی در طراحی مهد کودک تعریف متفاوتی نسبت به سایر آپارتمان‌ها و خانه‌های معمولی دارد. همه اتاق‌ها و فضاها باید برای بچه‌های خردسال ایمن طراحی شده باشند. برای مثال تزئینات و آیتم‌هایی که ممکن است برای کودک خطرناک باشد، باید در ارتفاع مناسبی نصب شده باشند.
طراحی مهد کودک

نکات قابل توجه در طراحی

  • – مسیر حرکت کودک از خارج ساختمان تا داخل و داخل ساختمان نباید اختلاف سطح داشته باشد.
  • – استفاده از اشیا تیز و برنده در محوطه سازی و فضاسازی مهدکودک مجاز نیست.
  • – سطل های جمع آوری و تفکیک زباله باید به لحاظ ترشح و نفوذ زباله کنترل شده و از دسترس کودکان دور باشد.
  • – طراحی فضای باز باید به شکلی باشد که در والدین احساس نگرانی ایجاد نکند.
  • – عناصر محیط باید به شکلی طراحی شود که احتمال بالا رفتن کودک از او سلب شود.
  • – دستگیره در ورودی که در حالت معمول در ارتفاع یک متر طراحی می شود. در مهدکودک از سمت داخل باید ارتفاع بیش از یک متر و ۵۰ سانتیمتر داشته باشد. تا کودک نتواند آن را باز کند.